Εκδικάζεται στη Χάγη η υπόθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πλησιάζει η ημέρα εκδίκασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της υπόθεσης για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Από τις 12 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν Γερμανία και Ιταλία τα επιχειρήματά τους στην υπόθεση που εξετάζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετά από την προσφυγή του Βερολίνου με αφορμή τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, που δικαίωσαν θύματα των…ναζιστικών εγκλημάτων.
Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει δημοσίως από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Χάγη. Στις συνεδριάσεις αυτές οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν και προφορικά τις θέσεις που είχαν διατυπώσεις γραπτώς.
Για την Ιστορία, στις 21 Οκτωβρίου 2008 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας επικύρωσε την απόφαση, που υποχρέωνε το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες 203 πολιτών οι οποίοι σκοτώθηκαν από το γερμανικό στρατό τον Ιούνιο του 1944 στο Αρέτσο της Τοσκάνης.
Επίσης, στις 26 Νοεμβρίου του ίδιου έτους Εφετείο της Φλωρεντίας καταδίκασε το γερμανικό δημόσιο να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944.
Η Ελλάδα, που έχει λάβει από το Διεθνές Δικαστήριο την έγκριση να παρέμβει στην υπόθεση ως τρίτο μέρος, θα παρουσιάσει τα επιχειρήματά της στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η Γερμανία είχε προσφύγει στη Χάγη το Δεκέμβριο του 2008 ζητώντας να αναγνωριστεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια παραβιάζουν το προνόμιο της ετεροδικίας του γερμανικού δημοσίου, αποδεχόμενα να εξετάσουν υποθέσεις που αφορούν ναζιστικά εγκλήματα.
Παρά την σιγή των Μ.Μ.Ε. υπάρχει κινητοποίηση πολιτών σε Ελλάδα και εξωτερικό με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τις ημέρες της εκδίκασης:
Κυριακή, 11 Σεπτέμβρη 2011:8.00 μ.μ.: Πληροφορίες και εκδήλωση συζήτηση στο Αυτόνομο Κέντρο, Willem van Outhoornstraat 17
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβρη 2011:9.00 π.μ.: Διαδήλωση μπροστά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (Carnegieplein 2)10:00 π.μ. με 13:00 μ.μ.: Συμμετοχή στο δικαστήριο και το σημείο Πληροφορίες μπροστά από το δικαστήριοΤρίτη, 13 του Σεπτεμβρίου 2011:10.00 π.μ. – 13:00 μ.μ.: Επίσκεψη στη δικαστική διαδικασία. Ατιμώρητα ναζιστικά εγκλήματα σε Δίστομο και Καλάβρυτα – Όχι στην κρατική ασυλία για τα εγκλήματα πολέμου!

 Πηγή: kalavrytanews.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s